Gå til innholdet
Pulverhåndtering

Transport av råvarer eller ferdig produkt

Produktene dine; enten de er råvarer eller ferdigvare – er ikke alltid tilgjengelig der du vil ha dem!

Bygger du en ny strømlinjeformet fabrikk for produksjon er det enkelt å bygge denne med en strømlinjeformet produktflyt; gjerne en produktflyt ved hjelp av gravitasjon. Det gir en teknisk og økonomisk optimal prosess.

I den virkelige verden er dette unntaket fra regelen i Norge som i mange andre land. Produksjonslokalene er ofte gamle og kanskje beregnet for en annen type produksjon, helt andre kapasitetskrav og andre krav til helse, miljø og sikkerhet. Samtidig er det strengere krav til kvalitet og sporbarhet på sluttproduktet, samtidig som norsk kostnadsnivå gjør at vi må ligge i front på effektivitet og produksjonskapasitet pr. ansatt.

Hvordan kan hverdagen se ut?

 • Du får produktene levert i småsekk eller storsekk som å tømmes og distribueres til rett plass, som kan være rett i produksjonsprosessen eller til mottakssilo/-beholder. Noe leveres med klumper og under tømming av sekkene følger det med urenheter som må fjernes.
 • Fra silo på samme måte videre i produksjonsprosessen.
 • Halvfabrikata er produsert og skal videre på veien til et ferdig produkt.
 • Noe skal transporteres bare en kort strekning, men i andre sammenhenger et par hundre meter. Samtidig har produktene forskjellig egenskaper som hygroskopisk, lett å knuse ned, separeres under transport, eller ømfintlig for temperaturøkninger.
   

Artikkelen fortsetter under bildet

Hvordan ser verktøykassa til AG ut?

 • Transport over lengre avstander; pneumatisk transport.
  • Lean phase med sluse og blåsemaskiner
  • Dense phase med trykksendere
  • Vacuumtransport
 • Fluidiserende renner kan være et godt alternativ i noen sammenhenger
 • Vibrasjon kan være et godt alternativ som er skånsomt og trygg.
 • Mekanisk transport; her er det et utall av alternativer faste skruer, rørskruer eller trauskruer samt fleksible skruer, rørkjedetransportører, AMC (Aero Mechanical Conveyor), mm.

Som du ser har vi en full verktøykasse, og vi deler gjerne våre erfaringer med deg som kunde slik at resultatet blir best mulig relatert til drift og kvalitet.

Vår erfaring er din trygghet.
Vi har bred erfaring i faget og kunnskap om hvordan mange produkter oppfører seg og hvordan de skal behandles. Vi har også et stort nettverk av partnere som vi har jobbet med i flere tiår, og flere av de har testsentre hvor man kan få verifisert egenskaper og hva som er Best Available Technology (BAT). Sammen med våre kunders unike kunnskap om sin prosess, dens sesongvariasjoner og egenskaper kan en optimal løsning utformes.

Ta kontakt for en fagprat slik at vi sammen kan se på en løsning som tilfredsstiller dine tekniske og kommersielle behov nå og i årene som kommer.

Mer om transportsystemer 

AG-bloggen