Gå til innholdet
Luftavfukting

Hvordan sikre deg tørre og kondensfrie forhold?

Der det behandles store mengder kaldt vann er det alltid fuktig.

Høy fuktighet fører til utfordringer som kondens og korrosjon, og gir grobunn for mugg og bakterier.

En avfukter sikrer kondensfrie forhold og øker levetiden på alle elektriske komponenter.

Ved å installere en avfukter vil man høste mange fordeler:

  • Ingen kondens
  • Redusert vedlikehold
  • Økt driftssikkerhet
  • Økt levetid på elektriske komponenter
  • Bedre arbeidsmiljø

Vi har nylig levert 6 avfuktere til IVAR sitt nye vannbehandlings-anlegg på Langevatn, Skandinavias største vannverksutbygging.

I Norge er vi velsignet med mengder av godt vann. Dette nyter vi godt av både som drikkevann og til vannkraft. Men i vannverksrom og i kraftverk så kan det være mye kondens på kalde rør og vegger. Dette gir problemer som korrosjon og et stort vedlikeholdsbehov, samtidig som høy fuktighet også gir grobunn for mugg og bakterier. Elektriske komponenter trives også svært dårlig under fuktige forhold.

Fuktproblemene i vannverk er gjerne størst i sommerhalvåret. Da trekker varm og fuktig sommerluft inn i lokalene via ventilasjon og andre åpninger. Når luften blir avkjølt mot kalde vannrør og vegger så klarer den ikke holde på alt vannet og det blir kondens.  

Avfuktere fra Alfsen og Gunderson sørger effektivt for tørre forhold selv i vannverksrom med kalde vannrør. Og de fungerer uansett temperatur.  Oppvarming hjelper ingenting siden vanninnholdet og duggpunktstemperaturen ikke endres og det blir fortsatt kondensering på kalde flater.

Vi har løsninger både for store vannverksutbygginger og for små pumpestasjoner og ventilkamre.

En avfukter for et vannverksrom trenger ikke være noen komplisert installasjon. Vi har god kompetanse innen dette feltet, og våre avfuktere spenner over et stort kapasitetsområde.

Vi tilbyr ulike styringsmuligheter, alt fra enkle hygrostater til såkalt flytende duggpunktstyring og avansert PLS-styring.

Ta kontakt for å få en varig løsning på fuktproblemene.

Mer om luftavfukting 

 

AG-bloggen