Gå til innholdet
Tørkekonsept for klippfisk

Tørkekonsept for klippfisk

Vi ser en stor fremtid innen tørking av fisk med bærekraftig teknologi fra AG

Bærekraftig teknologi er en realitet i Bø
På 50 tallet var AG en pioner i utvikling av et nytt tørkekonsept for klippfisk, som ble starten på en revolusjon der tørkeprosessen ble flyttet fra «klippene» til innendørstørking. Nå har vi også utviklet en topp moderne løsning for tørking av tørrfisk, levert til Safe Track Foods nye anlegg i Bø Vesterålen.
For å gjøre tørkene mest mulig energiøkonomiske og miljøvennlige er tradisjonelt tørkeutstyr byttet ut med en unik kombinasjon av varmepumpe og avfuktersystem, som gir ekstremt lavt energiforbruk. I tillegg er varmepumpemediet erstattet med naturens eget CO2. Kontrollert klimastyring gjør nedklassing og vraking til et «ukjent» problem.

Vi kaller det bærekraftig teknologiutvikling til beste for produsenten og ikke minst for miljøet.

Kommunen Bø blir ofte omtalt som et skatteparadis, men for oss i AG er dette stedet med flinke folk som ønsker utvikling, og der vi har lykkes med levering av det vi oppfatter som Norges mest bærekraftige tørke for tørrfisk. Vi du vite mer – ta kontakt!
Les mer om fisketørking
 

Tilbake