Gå til innholdet

Næringsmiddel

Innen næringsmiddelindustrier er det uttallige bruksområder for avfuktere. Ved tørking etter vask er avfukter den rette løsningen, med oppvarming flyttes bare fuktigheten.

Rett fuktighetsinnhold i matvarer er viktig for å oppnå rett kvalitet og riktig pris. Hygroskopiske stoffer er avhengig av et tørt klima for at de ikke skal klebre.

Ta kontakt med Alfsen og Gunderson så finner vi sammen den rette løsninger for din bedrift.

Tørking av klippfisk.

AG har markedets mest effektive, energiøkonomiske og fleksible fisketørke enten det er snakk om AG-Kammertørke en den tradisjonelle AG-Langtørke. Vi kan levere anlegg i alle størrelser, alt fra 25 vogner og oppover. Vi har levert anlegg til ABS AS Brødrene Sperre AS, Storbukt Fiskeindustri og Brødrene Aarseth for å nevne noen. Les mer i egen brosjyre for fisketørking.

Fryse- og Kjølelager

Med sorpsjonsavfukter er det mulig å begrense påriming i fryserom og på fordamperene betydelig. Det gir fordeler som jevnere temperatur og sikrere kvalitet på lagrede varer. I tillegg unngås isvuller på gulv som blant annet gir mindre vedlikehold på trucker blant annet. Behovet for avriming går betraktlig ned sammen med det kostnadene.

Hennig Olsen Is

Hennig Olsen Is har installert avfuktere fra Alfsen og Gunderson på fem forskjellige steder. I kjøle og fryserom hindrer avfukterene påriming på vegger, tak og ved porter. I innfrysingsrom er avfukterinstallasjonen som regel inntjent på meget kort tid ved at en kan kjøre mye lenger mellom hver gang det er nødvendig med produksjonsstopp for avriming.

I palleteringsavdelingene sikres tørre forhold slik at en unngår transport-stopp og problemer på grunn av glatte, isete transportbaner. Hennig Olsen IS produserer også krokan selv og en avfukterinstallasjon i krokanrommet sikrer kvaliteten på denne og hindrer at krokanen blir "klebrig".

Sukkertøy og Sjokolade

Lav og kontrollert fuktighet er helt nødvendig i drageringsprosesser (overtrekking av sjokolade/sukkertøy). Et høyt fuktinnhold medfører klebing og dårlig resultat. Med avfuktning sikres god kvalitet i produksjon av godterier hele året.

Bruk av tørrluft i kjøleprosesser under produksjon av sjokolade hindrer effektivt kondens på produkter og utstyr, og sikrer god produktkvalitet. Pakke- og emballeringsprosesser kan også forbedres ved at tørrluft forhindrer produktene i å klebe seg til utstyr og emballasje. Alfsen og Gunderson leverer også andre produkter til næringsmiddelindustrien.

Ost, Brød og Sukker

Innen all næringsmiddelindustri er fuktighetskontroll vilktig. For eksempel når osten modner. For å oppnå best kvalitet må både fuktigheten og temperaturen holdes på bestemte nivåer.

Flere trinn i produksjon av sprø brød krever kontrollert luftfuktighet. Tørrluft kan tilføres under fermenteringsprosessen, likedan i de siste tørketrinnene. Kvaliteten til det ferdige produktet opprettholdes ved fuktkontroll i både pakke- og lagringsarealer.

Ved produksjon av kjøttpålegg og kjøttprodukter er riktig luftfuktighet viktig for god hygiene. I lokaler der det vaskes flere ganger om dagen blir tørketiden vesentlig kortere ved bruk av avfuktere. Velg gjerne avfukter med hygienisk SSCR-H rotor.

Sukkergranulat vil raskt forringes eller løse seg opp i fuktige klima. For å forhindre fuktskader i bulklagre med sukker kan en holde luften i lagringssiloen konstant på 30% relativ fuktighet.

Tilsvarende problemstillinger gjelder en rekke andre råvarer og produkter i næringsmiddelindustrien.

Hvorfor avfukte?

Spør oss om bruksområder!

Felt markert med * må fylles ut.

Last ned brosjyre her: